24 Kasım Öğretmenler Günü - 2018

Boğaziçi Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen 24 Kasım Ögretmenler Günü programı bu yıl Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından organize edildi. "Türkiye'de Yabancı Dil Eğitimi" temasıyla gerçekleşen törene Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin ve fakültede görevli öğretim üyelerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ve rektörümüz Prof. Dr. Mehmed Özkan da katıldı.

Gerçekleşen bu özel etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayşe Gürel, Bakan Ziya Selçuk'un "Eğitim sorun değil çözümdür" sözüne ithafen İngilizce eğitimini bir sorun olarak görmediklerini ve ülke olarak İngilizce'yi başarılı bir şekilde öğretebileceklerini belirtti. Törende bir konuşma gerçekleştiren Bakan Ziya Selçuk ise yabancı dil eğitiminin Türkiye'nin önemli bir meselesi olduğunu vurgulayarak ülkemizin bu konunun üstesinden gelebilecek bilgi birikimine sahip olduğunu belirtti. Katılımcıların yaptıkları konuşmanın ardından ilk dekanımız Prof. Dr. Hikmet Sebüktekin anısına her yıl BÜMED tarafından başarılı bir öğrenciye verilen burs ödülü ise bu yıl Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İlke Salar'a takdim edildi.

Ödül töreninin ardından gerçekleşen "Türkiye'de Yabancı Dil Eğitimi: Bir Yol Haritası İçin Öneriler"  konulu panelde Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Belma Haznedar, Doç. Dr. Sumru Akcan ve Dr. Öğr. Görevlisi Aylin Ünaldı konuşmacı olarak yer aldı.

Tören ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliğe ait fotoğraf galerisini görüntülemek için tıklayınız.